neděle 18. dubna 2010

Z poloviny dubna

Tentokrát jsme se obešli bez výsadby a většina času tak byla věnována čištění. Jak to dopadlo lze vidět na části fotografií :)




Žabka....ta má kukadla, co? :)



Co mě potěšilo byl kontrast mezi políčkem u nás a polem za hranicemi pozemku. Získané pole nyní odpočívá, příroda se i bez výsadby sama postarala a pokryla pozemek fialově kvetoucími rostlinkami, čehož s radostí využívají čmeláci i včelky :) Podle rozkvetlých rostlin je velice dobře znatelné, kam svítí nejdéle slunce a kde bývá možná až příliš dlouho během dne stín. Nechci to dopředu balit, ale zdá se, že na dva ze šesti rakytníků bude stínu až příliš. Zatím na ně sluneční svit zasahuje spíše od odpoledních hodin. Třetí rakytník by měl být relativně v klidu a zbylé tři si po většinu dne lebedí na sluníčku :)

Rozkvetlé pole(dominatní je snad hluchavka nachová):



kontrast:




Ale protože se přírodě má pomáhat (no....vlastně to dělám hlavně kvůli sobě, přírodě by docela dobře stačila i absolutní nečinnost :), vysel jsem od kamaráda získaný jetel plazivý. Po datu minimální spotřeby, navíc bez zvláštní přípravy, uvidíme jak si poradí :) Ještě bych chtěl zkusit vojtěšku, byla mi doporučena nezávisle na sobě několika zdroji :), o literatuře nemluvě:) A pak se uvidí....

P.S.

Tu hromadu plechu, co lze vidět na druhé fotografii, nám zanechali soudruzi myslivci z dob, kdy zde byla bažantnice. Kromě toho jsme zdědili i několik sloupků zalitých v betonu a kdo ví, co ještě.....nebylo nejjednodušší to dostat tam, kde to je nyní, ale podařilo se :) Teď již zbývá jen konečná likvidace...:)

Žádné komentáře:

Okomentovat