sobota 29. srpna 2015

Oživení

Po hodně dlouhé době jsem se konečně přiměl k tomu, přidat nový příspěvek. Pravda je, že poslední dobou jsem co se týče autorské tvořivosti v hodně silném útlumu, na druhou stranu není až tak o čem psát. Rostlinky, které jsem sázel, jsou sice větší a větší, ale není to zatím až takový rozdíl, aby diváci o tolik přišli.

Největší radost mi dělají rakytníky, také dužnoplodá růže se snaží a lískáče už o sobě dávají docela slušně vědět, letos čekám první nezanedbatelnou úrodu, byť o kilogramy ještě zdaleka nejde.

Aróniím se daří také, ale jde spíše o ptačí záležitost, rybízu je více, než kolik zpracujeme, se zeleninou to také není špatné, hodně velká nadúroda okurek, byť tohle není má starost, o to se starala především mamka.

Dýně letos vypadají velice nadějně, prvotní nápor slimáků se za drahý peníz podařilo potřít ferramolem  a teď už je to v pohodě, sucho přežily zásluhou především našeho souseda a jeho studny, jinak by to poschlo...:)

Sousedská výpomoc je skvělá věc, ale pokud to myslím vážně, nezbývá než se pustit do studny...

No a byly i švestky, letos už byla překročena kvóta 1 kg :)

Jabloně a hrušně - bohužel omyl.

Ořešáky přežívají, ale zatím neplodí - snaha byla, ale sucho se postaralo.

Přihodím i nějaké fotografie, ale zatím se k tomu nemám:), samostatný příspěvek si však zaslouží česnek, byť to bude v podstatě zkopírované z facebooku, dám to i sem a časem to třeba i trochu rozšířím (a třeba také ne;), uvidíme.. ).

Žádné komentáře:

Okomentovat